Zamieszczone przez blind_walker
Schrzanili robotę przy montażu alarmu
Zwiń
X
-
Schrzanili robotę przy montażu alarmu
Witam,
W piątek z samego rana oddałem Skodę na montaż alarmu. Samochód miał być gotowy w godzinach między 17, a 18 tego samego dnia. Ok 17 zadzwoniła do mnie Pani, że Octavkę można odebrać. Udałem się do zakładu, Pan, który mnie przyjmował pokazał jak wszystko działa, zakodował alarm takimi cyframi jakimi chciałem... Wydawało się, że wszystko ok. Następnego mieliśmy jechać w dłuższą trasę i chciałem sprawdzić olej, wsiadam do samochodu, patrzę na lewy słupek i? Uwalony jakimś smarem, brudem. Ewidentne ślady paluchów. :evil: Już mi się podniosło ciśnienie. Otwieram maskę i... :klnie: syrena przykręcona blachowkrętami do obudowy filtra powietrza na wysokości łączenia dwóch części. :zastrzelic Dobrze, że zaznaczyłem, że nie chcę mieć diody na widoku, bo pewnie by ją umocowali na środku szyby, albo któregoś z lusterek.
Od razu pojechałem tam z ojcem, zrobiłem małą awanturę, powiedzieli, że tapicerkę wyczyszczą, syrenę zamontują w innym miejscu, a otwory zakleją.
Tutaj moje pytanie, czy mogę żądać wymiany obudowy filtra powietrza? A z szefem jeszcze porozmawiamy sobie na temat ceny całej zabawy, bo mało całość nie kosztowała...
Fotki:
-
-
Zamieszczone przez blind_walkerpiotrek_os, blachowkręty przeszły przez górną i dolna części airboxa, przez to przy wymianie filtra powietrza trzeba będzie w pierwszej kolejności odkręcić syrenę...Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Stary toż to jakaś parodia.Po otwarciu maski najlepiej jak jej nie widać bo trudniej jest ją uciszyć.
Zamieszczone przez blind_walkerblachowkręty przeszły przez górną i dolna części airboxa, przez to przy wymianie filtra powietrza trzeba będzie w pierwszej kolejności odkręcić syrenę...
A słupek świadczy o niechlujstwie :?
Komentarz
-
-
Spytaj się też pod co podłączyli zasilanie.Znam przypadek jak ktoś mądry podłaczył radio pod ogrzewanie lusterek :lol: A potem pytania w stylu hm... radio przestaje grać jak auto się zagrzeje i w sumie zauważyłem ,że jak z szyby i lusterek zniknie lód i para to radio przestaje grać.To nie żart poważnie pisze :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckSkocz tam za miesiąc na wymianę filtra powietrza i czekaj aż Ci się spytają co za debil przykręcił tam syrenę :-)
Zamieszczone przez shokA słupek świadczy o niechlujstwie :?
Zamieszczone przez piotrek_oshmmmm ciekawe co "wyrwali" zeby z kablami przejsc do komory silnika itd
Zamieszczone przez shokSpytaj się też pod co podłączyli zasilanie.
Byłem tam dzisiaj, rozmawiałem z gościem i nie doszliśmy do porozumienia. Powiedział, że w innych Octaviach montują tam syreny i klienci nie skarżą się, a obudowę filtra da się otworzyć. Jak mu powiedziałem, że przez weekend zmieniałem wszystkie filtry i po odkręceniu śrub obudowa nie drgnęła, to się zmieszał i powiedział, że to dziwne. :shock: W 1h mógłby wszystko mechanik ponaprawiać, tak, żeby nie było śladu po tamtych niedoróbkach, na to się nie zgodziłem, we własnym zakresie to naprawię. Zaczęliśmy rozmawiać o cenie (od początku nie był skory do targowania się, bo wg niego mechanik bardzo dużo miał roboty, a że sparpał, to go już nie obchodziło, zdaża się) i wyszedł z propozycją, że jak mu przyprowadzę następny samochód do roboty to zrobi super niską cenę. :shock: Uśmiechnąłem się tylko i powiedziałem, że dziękuję za taką ofertę, bo jak i to niechlujnie wykonają, to będę miał kogoś na sumieniu, że ich poleciłem. A firma to Skalik auto alarm radio system.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osfacet chyba nie wiem co to jest antyreklama....jeden niezadowolony klient.....odstraszy XXX klientów, a zadowolony przyniesie mu korzyść....yyyy
Komentarz
-
Komentarz